Saint-Gobain Ecophon AB -Go Solo

Basco Interiör utvald att representera svensk design.

När Ecophon, en av världens största och ledande tillverkare av ljudabsorberande undertak och väggabsorbenter, skulle lansera en ny typ av undertaksabsorbent SOLO fri form, ville de visa design främst från olika delar av Europa. De valde då designers från Sverige, England, Tyskland och Frankrike. Basco Interiör blev utvald att representera den svenska designen. Ecophon Solo™ är en effektiv frihängande ljudabsorbent som används där man inte kan ha heltäckande akustiktak. Den kan även användas för att komplettera befintliga akustiktak och som designelement, för att ge rummet en extra dimension. Ecophon Solo™ är lämplig att använda i byggnader med termiskt aktiva bjälklagssystem (TABS), dvs kylda bjälklag.

Idéerna bakom "Universum" var att skapa en design som både skulle bli estetisk och tekniskt väl genomförd.

Filosofin bakom vår design ”Universum”
-Vi ser en himmel ett universum med planeter, stjärnor som lyser upp himlavalvet och solen som lyser ner på vår jord. Himlen är också en plats med god ljud harmoni

Tekniken bakom vår design ”Universum”
-Installationen kan hängas i olika grupperingar, små som stora. Det som vi arbetade mycket med var att integrera belysning i de ljudabsorberande plattorna både med upplights och downlights, vi har även designat den stora pendelarmaturen under Soloplattorna. Det finns även en tanke på att kunna fälla in högtalare, sprinklers eller ventilation vid behov i vår installation.

Top