KOSTA BODA ART HOTEL

Hela hotellet är specialdesignat av Basco

Vi specialdesignade och arbetade med hela projektet från 2006 fram till invigningen 2009. Hotellet blev 10 000 kvm stort med 500 olika utrymmen med spaanläggning, restaurang, bar, vinkällare och hotellrum. Vårt koncept och målsättning var redan från början att skapa en mötesplats fylld med härliga upplevelser i glaskonstens fantastiska värld. Att få skapa och inreda alla dessa olika unika rum, designa nya möbler och inredningar, projektleda, konstruera samt att vara konstnärliga ledare till våra glasformgivare i Kosta, var utmanande, givande och framförallt mycket roligt. Flera utmärkelser har tilldelats genom åren för inredning, miljö och upplevelse.

VY AV UTOMHUSSPAET

VY AV UTOMHUSSPAET

SPAENTRÉN

SPAENTRÉN

RESTAURANGEN

RESTAURANGEN

KRISTALLBAREN

KRISTALLBAREN

ATRIUMET

ATRIUMET

VITRINPOOLEN

VITRINPOOLEN

DETALJ AV POOLVITRIN

DETALJ AV POOLVITRIN

LOBBYN

LOBBYN

KRISTALLBAREN

KRISTALLBAREN

INOMHUSSPAET

INOMHUSSPAET

KORRIDOR

KORRIDOR

UTOMHUSPOOLEN

UTOMHUSPOOLEN

VARM STILLA POOL

VARM STILLA POOL

RECEPTIONEN

RECEPTIONEN

LOBBYN

LOBBYN

RESTAURANGEN

RESTAURANGEN

LOUNGEN

LOUNGEN

DUBBELRUM

DUBBELRUM
”Det har varit ett nöje att samarbeta med Nina och Håkan Corneliusson på Basco Interiör, Täby Stockholm. Vi inledde ett spännande samarbete 2008 för KOSTA BODA ART HOTEL i Småland. Jag hade uppgiften att dekorera och smycka 16 rum i hotellet samt hela matsalen, restaurangen, korridor och delar av toaletter. Både Håkan och Nina är inspirerande att samarbeta med. Det var ordning och reda i alla moment som Basco skötte. De hade alla kontakter med hantverkare och leverantörer. Basco stod för färgval av gardiner, val av möbler och jag bidrog med det utsmyckande momentet. Vårt samarbete gick smidigt och kändes som ett delat ansvar."
>> Ulrica Hydman Vallien, konstnär och formgivare

”Jag har jobbat med Håkan och Nina Corneliusson, Basco Interiör med utformningen av Kosta Boda Art Hotell. Jag hade ansvaret för den konstnärliga utformningen av Hotellets reception samt 17 rum + en del övriga lösningar på det estetiska området. Det har varit ett mycket givande samarbete med Basco under tidspress och en ”tight” budget . Håkan och Nina har med sina individuella kompetenser, estetik, teknik och färg verkligen drivit projektet på ett professionellt sätt. Både Nina och Håkan är verkliga ”doers”. De har möjliggjort lösningar som både tillfredsställer byggare och formgivare under en stark tidspress och samtidigt hållit budgeten. De har ett stort kontaktnät med tillverkare av alla de slag vilket gjorde att inget var omöjligt. Imponerande var när de lyckades få fram läderdynor till stolarna i receptionen på mindre än en vecka. Att de dessutom är mycket kreativa och villiga att diskutera/respektera avvikande synpunkter gjorde att det blev både roligt och givande att samarbeta. Kontakta mig för mer information om så önskas.”
>> Bertil Vallien, Konstnär

Top